Get Adobe Flash player



Marcus Söderblom Suomen Mobiiliasiantuntijoiden Perustaja
Suomen Mobiiliasiantuntijoiden perustaja

Tällä sivulla kerromme tarkemmin Suomen Mobiiliasiantuntijoiden perustajasta Marcus Söderblomista.

Suomen Mobiiliasiantuntijoiden perustajalla Marcus Söderblomilla on taustanaan pitkä ja vahva osaaminen ICT-alalta sekä tekniikan, että kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisen osalta. Tietoliikenteen ja tietotekniikan parissa hän on toiminut useita vuosia, joista yli kymmenen vuotta hän on työskennellyt mobiilitekniikoiden parissa. Niissä hänen osaamisensa kattaa hyvin laajan kirjon.

Hänen uransa mobiilitekniikoiden parissa alkoi Suomalaisella matkapuhelinoperaattorilla, jossa hän toimi kuluttaja- ja yritysasiakaspalvelurajapinnassa sekä tuotannon että tukipalveluiden parissa. Matkapuhelinoperaattorin toisen asteen teknisessä tuessa hän perehtyi mobiilipäätelaitteiden tekniikkaan ja mobiileihin käyttöjärjestelmiin. Operaattorin verkonvalvonnassa hän tutustui mobiiliverkkojen toiminnallisuuteen (NSS, GPRS) ja matkapuhelinverkon valvontaan (OSS/OMC).


Tunnetussa Suomalaisessa tietoliikennealan koulutus- ja konsultointiyrityksessä työskennellessään teknisenä kouluttajana ja konsulttina hän jatkoi syvällistä perehtymistään mobiiliverkkotekniikoihin (NSN BSS, RAN, GPRS, 2G GSM ja 3G UMTS), mobiileihin käyttöjärjestelmiin (Symbian, Windows Mobile), mobiilisovelluksiin, mobiilitietoturvaan, mobiilietähallintajärjestelmiin, organisaation sovellusten ja prosessien mobilisointiin, mobiililaitteiden elinkaarihallintaan ja organisaatioiden mobiilistrategiaan.

Kouluttajana ja konsulttina toimiessaan hän myös mm. loi
tunnetulle matkapuhelinvalmistajalle ns. mobiililokalisaatioprosessin ja koulutti heidän kansainvälisiä myyntikouluttajiaan matkapuhelinten mobiilitekniikoissa.

Toimiessaan teknisenä asiakkuuspäällikkönä, projektipäällikkönä ja myöhemmin mobiilipalveluiden kansainvälisenä tuotepäällikkönä mobiilietähallintapalveluita tarjoavassa tietotekniikka-alan yrityksessä hän perehtyi syvällisesti mobiilietähallintapalveluihin (SAP Afaria, Capricode Syncshield), mobiilialustojen (Symbian, iOS, Android) tekniseen ja hallinnolliseen tietoturvaan, suuryritysten ja organisaatioiden mobiilistrategian sekä mobiilipolitiikan konsultointiin, kansainväliseen liiketoiminnan kehittämiseen, tuotteistamiseen, projektien johtoon sekä palveluiden elinkaaren ja arvoketjun hallintaan ITIL-viitekehyksiä soveltaen.

Hän on osallistunut suurten kansainvälisten yritysten (mm. NTT Com, Integralis Ltd) mobiilipalveluiden tuotekehitykseen ja palveluiden johtamiseen sekä kouluttanut ja konsultoinut teknisellä ja strategisella tavalla mobiilialan tekniikoita hyvin laajalta alueelta aina radioverkkoelementtien konfiguroimisesta ja asiantuntijatason mobiiliverkkotekniikoista sekä mobiilietähallintajärjestelmien konsultoinnista loppukäyttäjien älypuhelin- ja mobiilisovelluskoulutuksiin sekä tietohallinnon mobiilitietoturvaan ja johdon mobiilistrategiaan sekä mobiilipolitiikkaan.

Hän on
antanut lukuisia asiantuntijalausuntoja Suomalaisiin lehtiin, televisioon ja verkkojulkaisuihin (mm. MTV3 Huomenta Suomi, YLE TV2 Suora Linja, Aamulehti, Turun Sanomat, Huvfudstadbladet, Ilta-Sanomat, Tietoviikko), luennoinut useissa mobiilialan tietoliikenneseminaareissa (mm. TW ICT-08, TTL Hetky Älypuhelinseminaari, BLC - Android tietohallinnolle, Sijoitusakatemia - Mobiilit Finanssipalvelut, LATKY Mobiilimaailma Muutoksessa), ollut mukana monissa kansainvälisissä ICT-alan projekteissa (mm. maailman suurimpien operaattoreiden ja matkapuhelinvalmistajien kanssa), koordinoinut projekteja ja kouluttanut sekä konsultoinut yksityisen sekä julkisen sektorin asiakkaitaan (mm. oppilaitoksia, ministeriöitä, valtioneuvostoa, eduskuntaa, puolustusvoimia) suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Hän omaa koulutus-, konsultointi- ja projektinjohtokokemusta sadoista loppukäyttäjäkoulutuksista ja useista kymmenistä asiantuntijakoulutuksista, kymmenistä konsultoinneista sekä monista useita kuukausia kestävistä ICT-projekteista ympäri maailmaa (mm. EMEA ja NCSA maat).

Hänen työhistoriaansa tukee tekninen ICT-alan pohjakoulutus, useat ICT-alan kurssit ja sertifikaatit, yli toistakymmenvuotinen ICT-alan harrastuspohja ja vahva kiinnostus mobiilitekniikoihin. Hän omaa käyttökokemuksia tuhansien mobiilisovellusten käytöstä (mm. liiketoiminta, tietoturva, etähallinta), on suunnitellut itse kaksi Symbian-alustan liiketoimintasovellusta ja käyttänyt lukuisia eri valmistajien mobiilipäätelaitteita, mobiilikäyttöjärjestelmiä ja verkkoympäristöjä. Hän seuraa aktiivisesti mobiilialaa, omaa laajan kontaktiverkoston ja on mukana useissa eri ICT- ja mobiilialan yhteisöissä sekä järjestöissä. Vapaa-ajallaan hän harrastaa kuntosalia, arvopaperisijoittamista ja jatkuvaa opiskelua.


Media ja julkisuus


Ystävällisin terveisin
Marcus Söderblom
marcus.soderblom (ät) mobiiliasiantuntijat.fi
LinkedIn profiili


Marcus Söderblom
Allekirjoitus

  

Suomen Mobiiliasiantuntijat
+358 45 320 3302
suomen (ät) mobiiliasiantuntijat.fi
www.mobiiliasiantuntijat.fi
Y-tunnus 
2326896-6
Päivitetty joulukuu
2019